NHL 98 Switches Modes between the Menus and Gameplay

Report bugs, errors, problems, etc.
Post Reply
jlnhlfan
Posts: 3
Joined: Thu Apr 28, 2022 5:02 pm

NHL 98 Switches Modes between the Menus and Gameplay

Post by jlnhlfan »

Whenever I play NHL 98 in Glide mode, something weird happens.

When I'm in the menus, Glide mode does not take effect; it's still in 640x480, likely in software mode.
It isn't until I actually play a game, however, that the game enters Glide mode, and becomes the resolution of the desktop, and in hardware mode.
This puts me off a bit, as in NHL 99 through 2002, Glide mode comes in effect immediately after the exe is launched.

This makes the NHL 98 experience inconsistent, and it kind of loses any immersion that exists in later titles.
NHL 98 5_3_2021 7_06_44 AM.png
NHL 98 5_3_2021 7_06_44 AM.png (170.89 KiB) Viewed 74 times
The resolution of the menus
NHL 98 5_3_2021 8_53_14 AM.png
NHL 98 5_3_2021 8_53_14 AM.png (1.61 MiB) Viewed 74 times
The resolution of the gameplay (I wanted two pictures of the same player, but the file size limit prevents this from happening.)
jlnhlfan
Posts: 3
Joined: Thu Apr 28, 2022 5:02 pm

Re: NHL 98 Switches Modes between the Menus and Gameplay

Post by jlnhlfan »

Bump
Gamecollector
Posts: 1054
Joined: Fri Jan 07, 2011 9:29 am
Location: RU

Re: NHL 98 Switches Modes between the Menus and Gameplay

Post by Gamecollector »

jlnhlfan wrote: Thu Apr 28, 2022 5:10 pm When I'm in the menus, Glide mode does not take effect; it's still in 640x480, likely in software mode.
The glide API (or a 3d API) isn't imperative for 2d parts like menus etc. So -- yes, 640×480, as it must be.
Use a different wrapper for the 2d part of NHL 98. DGVoodoo2 etc.
ASUS P4P800 SE, Pentium4 3.2E/2 GiB DDR400 (3-3-3-8), Sapphire Radeon HD3850 AGP, 2 Voodoo2 12 MB (SLI), Audigy 2 ZS.
Windows XP SP3 Pro Rus (w/o the POSReady hack), Catalyst 14.4, Voodoo2 W2k 1.02.00 drivers.
Post Reply