2.00 running at very low FPS

Report bugs, errors, problems, etc.
filipetolhuizen
Posts: 7
Joined: Wed Sep 23, 2015 1:05 am

2.00 running at very low FPS

Postby filipetolhuizen » Sat Jan 13, 2018 2:58 pm

Hello,
I'm experiencing extremely low fps using 2.00 build on my system (+-5 fps) already noticeable at the 3dfx splash screen.
Vulkan API backend gives me access violation (maybe because my videocard doesn't support it)
Tested using Monster Truck Madness 2 forcing 1920x1080 @ 144Hz which runs fine on previous version 1.05.
My current system:
Win7 32 bits
Core i7 6700K
nVidia GTX460

User avatar
Zeus
Site Admin
Posts: 1550
Joined: Sun Sep 21, 2008 2:51 pm
Contact:

Re: 2.00 running at very low FPS

Postby Zeus » Mon Jan 22, 2018 2:57 am

Honestly I have no idea what it might be. I have max fps all the time with both backends. Toshiba-3 mentioned occasional performance problems with DX backend on Win10 FCU, but you're using Win7 so that doesn't apply.

filipetolhuizen wrote:Vulkan API backend gives me access violation (maybe because my videocard doesn't support it)

Yeah, it doesn't. They planned to support 400 series initially but abandoned the idea later. You can read about the requirements here.

I don't know, maybe send me your executable + all tri*.dlls and list your game graphics settings.

filipetolhuizen
Posts: 7
Joined: Wed Sep 23, 2015 1:05 am

Re: 2.00 running at very low FPS

Postby filipetolhuizen » Fri Feb 16, 2018 11:39 pm

Here they are. Both the .exe and triglide are included. One thing I forgot, I'm forcing a very high AA setting for the game.
Attachments
Monster Truck Madness 2.rar
(780.31 KiB) Downloaded 33 times

User avatar
Zeus
Site Admin
Posts: 1550
Joined: Sun Sep 21, 2008 2:51 pm
Contact:

Re: 2.00 running at very low FPS

Postby Zeus » Sat Mar 10, 2018 3:14 am

I still cannot reproduce the problem, even with your files. AA x8 set in nVidia panel, max settings in game options.

Did you mod your game or something?

filipetolhuizen
Posts: 7
Joined: Wed Sep 23, 2015 1:05 am

Re: 2.00 running at very low FPS

Postby filipetolhuizen » Sun May 27, 2018 5:41 am

The only mod I did was to make it load Monster Truck Madness 1 tracks and trucks, not anything else. I also force 64x AA mode with 8x Sparse Grid Supersampling with a custom profile created under nvidia inspector. nGlide previous version 1.05 is working fine with these settings.


Return to “Problems”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 5 guests