Recoil help

General discussion about nGlide.
megas
Posts: 8
Joined: Sun Apr 14, 2013 6:20 pm

Recoil help

Postby megas » Sun Oct 04, 2015 7:41 pm

i downloaded and installed nglide and installed recoil but i dont think that nglide is detecting the game as it doesnt upscale to what i set in the configure app.
anyone know why?

also when i do play the game its glitchy to hell and back with juttering around and unable to control the tank

User avatar
Zeus
Site Admin
Posts: 1472
Joined: Sun Sep 21, 2008 2:51 pm
Contact:

Re: Recoil help

Postby Zeus » Sun Oct 04, 2015 8:36 pm

Perhaps you are launching the game with incorrect executable (you need to run it with rec3dfx.exe, not with recoil.exe).

Do you see 3dfx logo animation after starting new game?

megas
Posts: 8
Joined: Sun Apr 14, 2013 6:20 pm

Re: Recoil help

Postby megas » Sun Oct 04, 2015 9:06 pm

yes i do and i am running it with recoil3dfx ive uploaded a video of what happens when i run it with my cpu slowed down to 33% but its the same no matter what i lower it down to.
https://www.youtube.com/watch?v=6DlHcGn ... e=youtu.be
also fraps wont let me record more than 30 seconds :(

User avatar
Zeus
Site Admin
Posts: 1472
Joined: Sun Sep 21, 2008 2:51 pm
Contact:

Re: Recoil help

Postby Zeus » Sun Oct 04, 2015 10:18 pm

Any difference when running rec3dfx.exe with and without Windows 95 compatibility mode?

When it comes to resolution scaling...
Make a screenshot with FRAPS and check its dimensions. They should equal to resolution you set in configurator. And if you expected HUD to be smaller, it won't. Resolution scaling is not a native feature so even all 3d primitives are being re-rendered at new resoluton, size of the HUD will remain the same. The only way to shrink it is to increase native resolution in game menu.

megas
Posts: 8
Joined: Sun Apr 14, 2013 6:20 pm

Re: Recoil help

Postby megas » Mon Oct 05, 2015 4:45 am

theres no differance between what compatibility mode i run it in

Gamecollector
Posts: 940
Joined: Fri Jan 07, 2011 9:29 am

Re: Recoil help

Postby Gamecollector » Mon Oct 05, 2015 11:07 am

Have tested the game with my test PC. No, there is no tearing. With or without the upscaling.
Well, my version is the EA Classics re-release but I doubt something will be different with the original version...
Last edited by Gamecollector on Mon Oct 05, 2015 11:13 am, edited 1 time in total.
Asus P4P800 SE/Pentium4 3.2E/2 Gb DDR400 (3-3-3-8),
Radeon HD3850 Agp (Sapphire), Catalyst 14.4 (XpProSp3).
2 Voodoo2 12 MB (SLI), Win2k drivers 1.02.00 (XpProSp3).

megas
Posts: 8
Joined: Sun Apr 14, 2013 6:20 pm

Re: Recoil help

Postby megas » Mon Oct 05, 2015 11:12 am

well im playing with the very original disk maybe thats why

User avatar
Zeus
Site Admin
Posts: 1472
Joined: Sun Sep 21, 2008 2:51 pm
Contact:

Re: Recoil help

Postby Zeus » Mon Oct 05, 2015 9:31 pm

Ok, post your PC specs and OS.

megas
Posts: 8
Joined: Sun Apr 14, 2013 6:20 pm

Re: Recoil help

Postby megas » Tue Oct 06, 2015 3:53 am

OS: windows 8.1
CPU: intel i5 4690k 3.50ghz
16 GB DDR3 ram
GPU: nvidia Geforce GTX 970

User avatar
Zeus
Site Admin
Posts: 1472
Joined: Sun Sep 21, 2008 2:51 pm
Contact:

Re: Recoil help

Postby Zeus » Wed Oct 07, 2015 1:39 am

Send me your executable along with dlls from the root folder.

There are at least 3 versions of the game (mx300 is beta) so I need to be sure we're using the same.
So far no luck with bug replication, game works properly for me on XP / 7 / 10.


Return to “General”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest