nGlide + Vmware = ?

New ideas and suggestions.
aegelsky
Posts: 2
Joined: Sat Sep 29, 2012 7:11 am

nGlide + Vmware = ?

Postby aegelsky » Sat Sep 29, 2012 7:25 am

Dear Zeus, you are THE MAN!!!
Really appreciate your work, I'm playing my best loved Need For Speed's in 3dfx thanks to you!

You could get a lot more fans if you could implement such a thing.

What I want to suggest - can you implement atleast something working as 3dfx adapter
for latest vmware players or workstations?
They shouts to the world that they have the best guest OS 3D performance ever...

I've spent 1-2 weeks trying to make some of NeedForSpeed's to work under vmware... All was useless.
Now I have two PC's - one with Win7 for work and one with WinXP for nGlide :)

It would be really perfect if it could be possible to power up a virtual machine on any non-XP platform,
then just launch our best-loved games and that's all!

People could even pass whole installed VM's to each other to play their favourite games.
Right now, to tell the truth, it's a pain for most users to get their old games running,
especially when they already have some older than XP platform.

I had Win95 running in DosBox, but it was non-stable most of the time.

Even with performance losts in vmware, I think it's enough of modern PC to play old games in vmware.

Hope it makes sence to you.

Best regards,
Alexander

User avatar
NicoDE
Posts: 67
Joined: Fri Aug 24, 2012 9:09 am
Location: Germany
Contact:

Re: nGlide + Vmware = ?

Postby NicoDE » Sat Sep 29, 2012 11:59 am

nGlide already works in VMware and Wine, as long as 3D acceleration is enabled and works.
Attachments
nglide100_wine_vmware.jpg
POD Gold running with nGlide 1.00 in Wine 1.4.1 (Debian GNU/Linux 7.0 "Wheezy" x86_64) and VMware Player 5.0.0 (Windows XP Professional)
nglide100_wine_vmware.jpg (324.73 KiB) Viewed 5713 times

User avatar
Zeus
Site Admin
Posts: 1472
Joined: Sun Sep 21, 2008 2:51 pm
Contact:

Re: nGlide + Vmware = ?

Postby Zeus » Mon Nov 12, 2012 7:42 pm

To enable 3d acceleration in VMware Workstation Player you need to:

  • check Accelerate 3D graphics option in virtual machine settings
    [Player > Manage > Virtual Machine Settings, Display]
    Guest OS must be shut down, otherwise the option will be grayed out
  • install VMware Tools in your guest OS
    [Player > Manage > Install VMware Tools]

agathosdaimon
Posts: 21
Joined: Wed Nov 14, 2012 4:59 am

Re: nGlide + Vmware = ?

Postby agathosdaimon » Thu Nov 22, 2012 10:47 pm

this is awesome news - perhaps the best news i have heard all day - that nglide works in vmware! thank you

aegelsky
Posts: 2
Joined: Sat Sep 29, 2012 7:11 am

Re: nGlide + Vmware = ?

Postby aegelsky » Fri Dec 28, 2012 6:15 pm

Hello guys

You are making a great thing here.

I found a small bug in Need For Speed - High Stakes (4) in VMware Windows XP + nGlide 1.00,
it has missing lens flares and mouse speed is too high when using wrapper (last might be not your bug).

To test you can run Celtic Ruins track on Win XP host and guest and see that one has lens flares and second - don't.

Win XP guest version is SP3 and NFS 4 version is 4.44 (4.50 looks not that cool :) )

You are great, saying it again :)

All other NFS versions (1-4) under WinXP vmware looks OK overall.
Eats more than Crysis or GTA IV, but looks OK :)

User avatar
Zeus
Site Admin
Posts: 1472
Joined: Sun Sep 21, 2008 2:51 pm
Contact:

Re: nGlide + Vmware = ?

Postby Zeus » Sat Jan 05, 2013 6:26 pm

aegelsky wrote:You are making a great thing here.

Thank you.

aegelsky wrote:I found a small bug in Need For Speed - High Stakes

Missing lensflare is also not a nGlide bug. It's rendered correctly in real OS.
DirectX 9 emulation in VMware isn't perfect yet, so you may encounter minor glitches here and there.


Return to “Suggestions”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests