F16 Fighting Falcon not working for me with 1.05

Report bugs, errors, problems, etc.
jkdc
Posts: 5
Joined: Sun May 01, 2016 3:16 am

F16 Fighting Falcon not working for me with 1.05

Postby jkdc » Sun May 01, 2016 3:21 am

Title says it all. I have W7 X64 and as soon as it loads to go to the flight simulator screen I get a CTD with no error. I tried DGVoodoo 1.5 and I can play the game but it runs very badly. I don't see that I need to use any special settings in the nglide 1.05 readme.

User avatar
Zeus
Site Admin
Posts: 1472
Joined: Sun Sep 21, 2008 2:51 pm
Contact:

Re: F16 Fighting Falcon not working for me with 1.05

Postby Zeus » Sun May 01, 2016 1:13 pm

Did you follow the instructions from nGlide's compatibility list?

jkdc
Posts: 5
Joined: Sun May 01, 2016 3:16 am

Re: F16 Fighting Falcon not working for me with 1.05

Postby jkdc » Mon May 02, 2016 3:02 am

Yes I did.

User avatar
Zeus
Site Admin
Posts: 1472
Joined: Sun Sep 21, 2008 2:51 pm
Contact:

Re: F16 Fighting Falcon not working for me with 1.05

Postby Zeus » Tue May 03, 2016 9:35 pm

Extract dir.bat into game root directory and launch it. Attach dir.txt here.

Also post your PC specs.
Attachments
dir.zip
(164 Bytes) Downloaded 198 times

jkdc
Posts: 5
Joined: Sun May 01, 2016 3:16 am

Re: F16 Fighting Falcon not working for me with 1.05

Postby jkdc » Wed May 04, 2016 6:58 am

i7-3820
16GB RAM
980 SLI
W7 x64

I was just able to get into the game once but many keyboard and joystick buttons did not work. Now I can't get to flight screen. It crashes with f16_3dfx2 c00005 error. BTW does the game save your pilot information correctly? I had problems with dgvoodoo where it would not save pilot data.

EDIT: After more testing it appears some missions load and others don't. I can't get any of the training missions to work. So there appears to be a bug somewhere.
Attachments
dir.zip
(11.67 KiB) Downloaded 226 times

jkdc
Posts: 5
Joined: Sun May 01, 2016 3:16 am

Re: F16 Fighting Falcon not working for me with 1.05

Postby jkdc » Thu May 05, 2016 6:39 pm

Are your missions loading okay? I have no problem loading training missions with dgvoodoo 2.5 but can't with nglide 1.05.

User avatar
Zeus
Site Admin
Posts: 1472
Joined: Sun Sep 21, 2008 2:51 pm
Contact:

Re: F16 Fighting Falcon not working for me with 1.05

Postby Zeus » Sun May 08, 2016 2:58 pm

Yes, all missions load properly for me on WinXP and Win7 (x64).

The only issue I'm having on Win7 is that the game crashes during intro video so I had to disable a playback (I recently switched graphics card, perhaps that's the reason). I attached the exe in case you'll need it.

On XP everything works as it should (you don't have to use aqrit's ddraw.dll on this system).

Never had a problem with music, sound or keyboard.

I run the game exactly as stated in nGlide's compatibility list. I extracted all files from f16ff_patch.zip into game directory, set Windows 95 compatibility mode to f1695_3dfx2.exe and launched it with noexplorer.bat. On Win7 I additionally extracted aqrit.cfg and ddraw.dll into game dir and changed 'ForceDirectDrawEmulation=1' and 'NoVideoMemory=1' in aqrit.cfg.

Your log file shows you have all files in place, the only question remains is if you set Win95 compat mode game exe. If so, I have no idea what might cause these crashes during missions loading.
Attachments
f1695_3dfx2_nointro.zip
(651.78 KiB) Downloaded 275 times

jkdc
Posts: 5
Joined: Sun May 01, 2016 3:16 am

Re: F16 Fighting Falcon not working for me with 1.05

Postby jkdc » Mon May 09, 2016 5:32 pm

OK thanks. I turned the videos off in the main menu. It is called animations and not videos which confused me at first. The videos play alright for me they just take a few seconds to start. Yes I did Win95 and tried the rest of them too. It must be drivers or something causing it then. I will try a few things and report back if I find the cause.

I also had to experiment to get Longbow gold and especially longbow 2 to mostly work. They still crash occasionally. With longbow gold I did NT compatibility, but for some reason I cant look left most of the time or it immediately crashes. Longbow 2 HAT doesn't work except the first time I use it. I use XP SP 2 compatibility and noexplorer.bat

Have you looked into F16 aggressor? It loads fine but colors are messed up. I'm going to try noexplorer.bat on that next.

User avatar
Zeus
Site Admin
Posts: 1472
Joined: Sun Sep 21, 2008 2:51 pm
Contact:

Re: F16 Fighting Falcon not working for me with 1.05

Postby Zeus » Fri May 13, 2016 10:45 pm

jkdc wrote:Have you looked into F16 aggressor?

Only to confirm Glide API presence (and yes, mobygames was wrong again).


Return to “Problems”

Who is online

Users browsing this forum: Bing [Bot] and 2 guests