Valley of Ra

Report bugs, errors, problems, etc.
Binary Bob
Posts: 16
Joined: Tue Oct 07, 2014 8:41 am

Valley of Ra

Postby Binary Bob » Fri Mar 27, 2015 9:06 am

Would anybody happen to know how to make this one run under WinXP? I keep getting a missing apilib.dll error and the demo won't even start. I also set the environment variable as mentioned in the readme just in case, but to no avail.

I know nGlide can handle it as I've seen it listed here at Zeus Software, screenshot and all. This website, however, states the following about the demo: "Voodoo5 Users must set Single Chip only Rendering"

http://www.falconfly.de/downloads/3dfxd ... eyofra.zip

Any hints?
Much appreciated.

Gamecollector
Posts: 940
Joined: Fri Jan 07, 2011 9:29 am

Re: Valley of Ra

Postby Gamecollector » Fri Mar 27, 2015 9:22 am

You forgot to install Arcade Toolbox. All early 3dfx demos need it.
Asus P4P800 SE/Pentium4 3.2E/2 Gb DDR400 (3-3-3-8),
Radeon HD3850 Agp (Sapphire), Catalyst 14.4 (XpProSp3).
2 Voodoo2 12 MB (SLI), Win2k drivers 1.02.00 (XpProSp3).

Binary Bob
Posts: 16
Joined: Tue Oct 07, 2014 8:41 am

Re: Valley of Ra

Postby Binary Bob » Fri Mar 27, 2015 10:21 am

Indeed I did! Thanks a lot for the hint, works perfectly now.

One more thing; is the wireframe mode supposed to be so horribly slow on this demo? I don't think I ever used it before, so I have no memories to compare it to. It probably was, though.

Gamecollector
Posts: 940
Joined: Fri Jan 07, 2011 9:29 am

Re: Valley of Ra

Postby Gamecollector » Fri Mar 27, 2015 11:26 am

30 FPS on a real hardware (Voodoo2). Maybe the reason is V-Sync.
Asus P4P800 SE/Pentium4 3.2E/2 Gb DDR400 (3-3-3-8),
Radeon HD3850 Agp (Sapphire), Catalyst 14.4 (XpProSp3).
2 Voodoo2 12 MB (SLI), Win2k drivers 1.02.00 (XpProSp3).

Binary Bob
Posts: 16
Joined: Tue Oct 07, 2014 8:41 am

Re: Valley of Ra

Postby Binary Bob » Fri Mar 27, 2015 11:36 am

Sounds like I have a problem. I'm barely getting like 4 or 5 fps out of it in wireframe mode regardless of vsync settings, which I know are being enforced as it goes from 60 fps to something like 135 fps (normal, non-wireframe mode) when I turn it off from the display driver before running the demo.

Gamecollector
Posts: 940
Joined: Fri Jan 07, 2011 9:29 am

Re: Valley of Ra

Postby Gamecollector » Fri Mar 27, 2015 12:16 pm

With nGlide?
60 FPS in the normal mode, 15 FPS in the wireframe mode (default nGlide settings).
PC specs are below.
Asus P4P800 SE/Pentium4 3.2E/2 Gb DDR400 (3-3-3-8),
Radeon HD3850 Agp (Sapphire), Catalyst 14.4 (XpProSp3).
2 Voodoo2 12 MB (SLI), Win2k drivers 1.02.00 (XpProSp3).

Binary Bob
Posts: 16
Joined: Tue Oct 07, 2014 8:41 am

Re: Valley of Ra

Postby Binary Bob » Fri Mar 27, 2015 1:28 pm

Yep, nGlide, 3DFX logo loading on startup, no other wrapper ever touched this computer.

My specs: Intel G41 Express Chipset, Intel Dual-Core E5300 2.6ghz, 2048mb ram, 32bit WinXP Pro SP3, latest nGlide binaries.

This is a first for me using nGlide. I never really had it drop below the highest possible framerate allowed by the game/demo for a particular refresh rate, but since you too are getting a relatively low fps (at least below something real 3dfx hardware would be able to output, according to your own account), maybe it's just a very hardware intensive mode, maybe it's switching to software mode on the fly without telling you, I have no idea, but it's rather likely that this clunker just ain't cutting it anymore.


Return to “Problems”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest