Quake 3 slow frame rate

Report bugs, errors, problems, etc.
prempink
Posts: 23
Joined: Thu Mar 12, 2015 10:30 am

Quake 3 slow frame rate

Postby prempink » Thu Mar 12, 2015 11:26 am

After installations nGlide 1.04 Quake 3 run in very slow frame rate

But Quake 3 run perfectly in prevues version of nGlide 1.03

Please help to fix this issue :x

User avatar
Zeus
Site Admin
Posts: 1472
Joined: Sun Sep 21, 2008 2:51 pm
Contact:

Re: Quake 3 slow frame rate

Postby Zeus » Thu Mar 12, 2015 2:08 pm


prempink
Posts: 23
Joined: Thu Mar 12, 2015 10:30 am

Re: Quake 3 slow frame rate

Postby prempink » Thu Mar 12, 2015 3:48 pm

i can't understand i re downloaded fresh nGlide 1.04 installer still not solved.

User avatar
Zeus
Site Admin
Posts: 1472
Joined: Sun Sep 21, 2008 2:51 pm
Contact:

Re: Quake 3 slow frame rate

Postby Zeus » Thu Mar 12, 2015 4:12 pm

How many FPS do you have with fresh 1.04? (use Fraps to measure)

What are your PC specs and operating system?

Is 3dfxvgl.dll file present in game dir (it should be there) and renderer set to Voodoo in game settings?

Is d3dref9.dll file present in game dir (it should NOT be there)?

Do you have DirectX SDK installed?

prempink
Posts: 23
Joined: Thu Mar 12, 2015 10:30 am

Re: Quake 3 slow frame rate

Postby prempink » Thu Mar 12, 2015 4:26 pm

Os Windows 7 32 bit

Service pack 1
system RAM 2GP

GPU AMD Radeon HD 7500/7600 Series

i did all thing what you said

I put the d3dref9.dll and 3dfxvgl.dll in D:\Program Files\Quake III Arena, (inside the Quake III Arena folder)

yes, I set render to Voodoo

(Quake 3 use .exe not DOS)

yes i have DIrectX SDK June 2010 installed.
Last edited by prempink on Thu Mar 12, 2015 4:33 pm, edited 1 time in total.

User avatar
Zeus
Site Admin
Posts: 1472
Joined: Sun Sep 21, 2008 2:51 pm
Contact:

Re: Quake 3 slow frame rate

Postby Zeus » Thu Mar 12, 2015 4:33 pm

D3dref9.dll should not be present in game directory. Delete it.

prempink
Posts: 23
Joined: Thu Mar 12, 2015 10:30 am

Re: Quake 3 slow frame rate

Postby prempink » Thu Mar 12, 2015 4:49 pm

Thanks it resolved my problem now Quake 3 runs perfectly.

User avatar
Zeus
Site Admin
Posts: 1472
Joined: Sun Sep 21, 2008 2:51 pm
Contact:

Re: Quake 3 slow frame rate

Postby Zeus » Thu Mar 12, 2015 4:54 pm

No problem.

You misunderstood the readme. Reference rasterizer (d3dref9.dll) will be useful in the future, that's why I added this feature. But currently there is no point of using it.


Return to “Problems”

Who is online

Users browsing this forum: Bing [Bot] and 1 guest