Pod gold doesn't work under windows 7 64 with nglide0.95

Report bugs, errors, problems, etc.
willow31
Posts: 12
Joined: Sun Apr 17, 2011 6:35 pm

Pod gold doesn't work under windows 7 64 with nglide0.95

Postby willow31 » Sun Apr 17, 2011 6:41 pm

When I launch pod gold 3dfx, I have this error after logo of 3dfx (nglide) and logo of ubisoft.
screenshot:

http://img825.imageshack.us/i/sansrez.jpg/

Image




I try with compatibility option and same problem. I try all differents options of nglide and same problem

config: windows seven 64, gtx280, xfi titanium

User avatar
Zeus
Site Admin
Posts: 1486
Joined: Sun Sep 21, 2008 2:51 pm
Contact:

Re: Pod gold doesn't work under windows 7 64 with nglide0.95

Postby Zeus » Sun Apr 17, 2011 10:25 pm

Try to delete ir32_32.dll and ir41_32.dll files from windows system directory (\Windows\SysWOW64 in your case).

willow31
Posts: 12
Joined: Sun Apr 17, 2011 6:35 pm

Re: Pod gold doesn't work under windows 7 64 with nglide0.95

Postby willow31 » Mon Apr 18, 2011 9:29 am

Thanks it works.
Why indeo video make problem in fullscreen mode?

I try with dgvoodoo glide wrapper and same problem in fullscreen. In windowed screen it works with indeo video.

User avatar
Zeus
Site Admin
Posts: 1486
Joined: Sun Sep 21, 2008 2:51 pm
Contact:

Re: Pod gold doesn't work under windows 7 64 with nglide0.95

Postby Zeus » Mon Apr 18, 2011 10:30 am

Hardware and software have changed over the past 13 years. POD wasn't designed for Windows XP/7 but for Windows 95.

willow31
Posts: 12
Joined: Sun Apr 17, 2011 6:35 pm

Re: Pod gold doesn't work under windows 7 64 with nglide0.95

Postby willow31 » Mon Apr 18, 2011 11:52 am

Zeus wrote:Hardware and software have changed over the past 13 years. POD wasn't designed for Windows XP/7 but for Windows 95.

Yes I can undestand but why it works in windowed mode and not in fullscreen mode?

If not Will you add windowed mode in a nexet release ?

Gamecollector
Posts: 941
Joined: Fri Jan 07, 2011 9:29 am

Re: Pod gold doesn't work under windows 7 64 with nglide0.95

Postby Gamecollector » Mon Apr 18, 2011 3:45 pm

Err... UbiSetup don't detect nGlide and there is no options with 3dfx when installing Pod. WinXpSp3 32bit.
Any help?
Asus P4P800 SE/Pentium4 3.2E/2 Gb DDR400 (3-3-3-8),
Radeon HD3850 Agp (Sapphire), Catalyst 14.4 (XpProSp3).
2 Voodoo2 12 MB (SLI), Win2k drivers 1.02.00 (XpProSp3).

willow31
Posts: 12
Joined: Sun Apr 17, 2011 6:35 pm

Re: Pod gold doesn't work under windows 7 64 with nglide0.95

Postby willow31 » Mon Apr 18, 2011 6:20 pm

Gamecollector wrote:Err... UbiSetup don't detect nGlide and there is no options with 3dfx when installing Pod. WinXpSp3 32bit.
Any help?

Launch pod3dfx and not ubisetup.

I use pod gold and it works.

Maybe you must patch your version of POD. It exists many patchs for this game.

Gamecollector
Posts: 941
Joined: Fri Jan 07, 2011 9:29 am

Re: Pod gold doesn't work under windows 7 64 with nglide0.95

Postby Gamecollector » Wed Apr 20, 2011 4:33 pm

This is the problem:

http://img695.imageshack.us/i/podinstall.jpg/

So I don't have podx3dfx.exe or wpod3dfx.exe in the game dir after the installing.
This is EU Pod 2.0.
Asus P4P800 SE/Pentium4 3.2E/2 Gb DDR400 (3-3-3-8),
Radeon HD3850 Agp (Sapphire), Catalyst 14.4 (XpProSp3).
2 Voodoo2 12 MB (SLI), Win2k drivers 1.02.00 (XpProSp3).

willow31
Posts: 12
Joined: Sun Apr 17, 2011 6:35 pm

Re: Pod gold doesn't work under windows 7 64 with nglide0.95

Postby willow31 » Thu Apr 21, 2011 11:37 am

Gamecollector wrote:This is the problem:

http://img695.imageshack.us/i/podinstall.jpg/

So I don't have podx3dfx.exe or wpod3dfx.exe in the game dir after the installing.
This is EU Pod 2.0.

Have you tried with another glide wrapper?
If it works you can try with another glide wrapper to install pod and after you can try to launch with nglide.

Gamecollector
Posts: 941
Joined: Fri Jan 07, 2011 9:29 am

Re: Pod gold doesn't work under windows 7 64 with nglide0.95

Postby Gamecollector » Fri May 27, 2011 11:30 pm

Gamecollector wrote:Err... UbiSetup don't detect nGlide and there is no options with 3dfx when installing Pod. WinXpSp3 32bit.
Any help?

Ok, I found the solution.
The install check for glide.dll in the Windows System directory (Windows\System32 for Xp). So - install glide 2.11 (glide.dll and sst1init.dll).
Asus P4P800 SE/Pentium4 3.2E/2 Gb DDR400 (3-3-3-8),
Radeon HD3850 Agp (Sapphire), Catalyst 14.4 (XpProSp3).
2 Voodoo2 12 MB (SLI), Win2k drivers 1.02.00 (XpProSp3).


Return to “Problems”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests