Page 3 of 6

Re: Archimedean Dynasty / Schleichfahrt

Posted: Sat Sep 01, 2012 2:28 pm
by Zeus
cipactli wrote:I am getting the incomplete cockpit hud and the bullet tracers drag on the screen

NVIDIA GeForce GT 540M card currently disabled if that matters
This is the reason of your problems. Enable your GeForce card.
cipactli wrote:Also on fullscree the DOSbox menus are visible on the top.
Yes, current release of Ykhwong's build has this bug. You need to run DOSBox with "TOOLS\Run DOSBox without GUI.bat" until it's fixed.

Re: Archimedean Dynasty / Schleichfahrt

Posted: Mon Sep 03, 2012 11:40 am
by cipactli
This is what I got with GeForce was disabled:
(There is an Intel HD Graphics Family integrated graphics adapter though. GF is disabled due to overheating issues atm)

http://i.imgur.com/xya8Y.jpg


This is what I get when GeForce enabled:

http://i.imgur.com/lQO6c.jpg

I cannot even see buildings or terrain now.

I would really enjoy this game. I wonder why they do not re-code it. I guess they do not care enough.

Re: Archimedean Dynasty / Schleichfahrt

Posted: Mon Sep 03, 2012 5:30 pm
by Zeus
Did you delete glide2x.DLL file in DOSBox directory?

Re: Archimedean Dynasty / Schleichfahrt

Posted: Mon Sep 03, 2012 7:36 pm
by cipactli
No, only from the AD folder. I shall try that now. Thanks.

EDIT:

Now I tried it. I also put my GeForce card to handle all actions like desktop and all programs so that it was sure to activate.

ANd now it works. My GeForce was not kicking in previously. Thank you so much!

So both AD and DOSbox folders need the GLIDE removed? so has been done. And thank you.

Re: Archimedean Dynasty / Schleichfahrt

Posted: Mon Sep 03, 2012 11:48 pm
by Zeus
cipactli wrote:So both AD and DOSbox folders need the GLIDE removed? so has been done. And thank you.
Yes, as mentioned in OldByte's tutorial.

The difference is in file extension: DLL (default DOSBox glide wrapper) in DOSBox directory and OVL (original Glide library) in game folder.

Re: Archimedean Dynasty / Schleichfahrt

Posted: Wed Sep 19, 2012 11:33 am
by Silver83
The game is running great with nglide. One single "problem" remains. The 3dfx logo still appears ingame although it has been turned off in the nglide configuration utility. Any idea how to turn it off once and for all?

Re: Archimedean Dynasty / Schleichfahrt

Posted: Wed Sep 19, 2012 12:42 pm
by Zeus
Set splash=false under [Glide] section in dosbox.conf or rename 3DfxSpl2.dll in DOSBox directory.

Re: Archimedean Dynasty / Schleichfahrt

Posted: Wed Sep 19, 2012 2:13 pm
by Silver83
Thanks. That removed the first animated splash screen. There is still one after chosing a mission, followed by the 3D gameplay of the game. It's the 3dfx logo without the animation.

Re: Archimedean Dynasty / Schleichfahrt

Posted: Wed Sep 19, 2012 6:13 pm
by Zeus
Email sent to Ykhwong's build author. I hope he fix this soon.

Re: Archimedean Dynasty / Schleichfahrt

Posted: Wed Sep 19, 2012 6:43 pm
by Silver83
Thanks. You are doing a great job with nglide. I guess it is time for a donation in the near future...